Work is currently underway on our website, and you may experience that some functions are not working. We apologize for any inconvenience this may cause.

Hva er målepunktID?

«Målepunktid» (MPID) er også kjent som «målepunkt-ID» og refererer til en unik identifikasjon av et bestemt målepunkt i det norske strømnettet. Dette ID-et brukes for å identifisere nøyaktig hvor i nettet strømforbruket skjer, og det er spesielt viktig for korrekt avregning og fakturering av strøm.

Hver strømmåler i Norge har et unikt målepunktid. Dette ID-et er alfa-numerisk og er ofte lengre enn det gamle målernummeret.

Når du bytter strømleverandør, flytter til en ny adresse, eller gjør andre endringer som påvirker strømavtalen din, kan du bli bedt om å oppgi målepunktidet. Det sikrer at riktig målepunkt blir avlest og at du blir fakturert korrekt. Målepunktidet kan ofte finnes på strømregningen din eller ved å logge inn på minside.elhub.no dersom du allerede er registrert som kunde på strømmåleren. Nummeret starter alltid med 7070575000 og er totalt 18 siffer.