Work is currently underway on our website, and you may experience that some functions are not working. We apologize for any inconvenience this may cause.

Ofte stilte spørsmål – pris og strømavtaler

Jeg vurderer å bli kunde hos Viddakraft. Har dere et godt tilbud?

Viddakraft er en lavpris aktør som tilbyr strømavtaler som baserer seg på spotpris. Klare priser og vilkår, sammen med en enkel og brukervennlig app gir deg det du trenger av en strømleverandør. Overgangen er helt smartefritt og vi holder alltid «hånda på pulsen».

Kan jeg bli gjort ansvarlig for forrige leietagers/huseier gjeld på strøm?

Nei, strøm i Norge følger personen, ikke boligen eller selve strømmåleren.

Hva er risikoen ved å bytte til Viddakraft?

Vi er en strømleverandør med konsesjon fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Våre IT-systemer er av de høyeste standardene i bransjen, vi har bare rimelige strømavtaler og fakturering skjer på etterskudd. Vi gjennomfører hele leverandørbyttet for deg.

Vil jeg få strømstøtte?

Ja, alle våre private kunder mottar strømstøtte på faktura fra sitt lokale nettselskap. Strømstøtte satser varierer fra måned til måned, når strømprisen er lav kan beløpet bli lite eller ingenting. Hvis strømprisen stiger, vil du få utbetalt mer.

Trenger jeg bare å registrere meg, og dere ordner resten?

Ja, så fort du har registrert deg som kunde fikser vi følgende: strøm, nettleie, strømstøtte. Du får en e-post når din avtale er aktivert. Da kan du laste ned vår app og følge med på strømpriser og ditt forbruk så fort vår leveranse starter.

Er det enkelt å registrere seg som kunde?

Det raskeste vi har klart med mobiltelefon var 17 sekunder.

Hva er Nord Pool?

All strøm som kjøpes av strømleverandører i Norge og leveres til deg kommer fra strømbørsen Nord Pool. Dette er en internasjonal strømbørs som dekker 15 land. 

Hva er elsertifikat?

Elsertifikater er en teknologi nøytral støtteordning som gjør det mer lønnsomt å investere i kraftproduksjon basert på fornybare energikilder, som vann, vind, sol og bioenergi. Ordningen er regulert i Lov om elsertifikater og forskrift om elsertifikater.


Er det noe mer du lurer på? Kanskje du finner svarene her.

Du kan alltid sende oss en melding på nettsiden vår (ukedager), eller sende oss en e-post på hei@viddakraft.no.