Work is currently underway on our website, and you may experience that some functions are not working. We apologize for any inconvenience this may cause.

Prywatność i pliki cookie

Drogi kliencie i odwiedzający naszą stronę internetową. Ważne jest dla nas, abyś mógł zaufać, że wszystkie Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne. VIDDAKRAFT AS poświęciła wiele czasu na zapewnienie Ci bezpieczeństwa i przez cały czas przestrzega obowiązujących przepisów zgodnie z ustawą o ochronie danych/GDPR. Dokładnie i sumiennie oceniliśmy wszystkie procesy przetwarzania danych osobowych, które posiadamy na Twój temat.

Wszystkie dane osobowe, które posiadamy na temat użytkownika, to dane przekazane nam przez niego samego. Mogą to być również informacje, które otrzymaliśmy od organów publicznych w celu zapewnienia użytkownikowi usług, do których jest uprawniony. Nie wykorzystujemy żadnych innych informacji niż te, których potrzebujemy do wykonywania naszej pracy. Nie udostępniamy danych osobowych użytkownika nikomu poza naszymi dostawcami, którzy potrzebują ich do wypełnienia naszych zobowiązań wobec użytkownika, lub organami publicznymi, jeśli nas o to poproszą. W takich przypadkach dane są zabezpieczone umową o przetwarzaniu danych. Nie przechowujemy danych osobowych użytkownika dłużej niż jest to konieczne.

Oto dane, które możemy gromadzić: cele, podstawa prawna, jakie dane i przez jaki czas.

CelPodstawa prawnaJakie daneCzas przetwarzania danych
AnalizaArt. 6.1.bE-mail, adresy IP, imię i nazwisko.2 lata
AnalizaArt. 6.1.bImię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres, data urodzenia, norweski numer pesel (11 cyfr)/D-nummer, identyfikator punktu pomiarowego, numer licznika, wartości licznika.5 lat
CzatArt. 6.1.bImię i nazwisko, e-mail, numer telefonu, adresy IP, adres, identyfikator punktu pomiarowego licznika/numer licznika, data urodzenia.1 rok
E-mailArt. 6.1.bImię i nazwisko, E-mail, Numer telefonu, Adres, Adresy IP, Data urodzenia, Numer konta bankowego, norweski numer pesel (11 cyfr)/D-nummer.5 lat
E-mailArt. 6.1.bAdres, Numer rachunku bankowego, E-mail, Data urodzenia, norweski numer pesel (11 cyfr)/D-nummer, Adresy IP, Imię i nazwisko, Numer telefonu.5 lat
E-mailArt. 6.1.b, Art. 6.1.fAdres, numer konta bankowego, e-mail, data urodzenia, norweski numer pesel (11 cyfr)/D-nummer, adresy IP, czek kredytowy, imię i nazwisko, numer telefonu.5 lat
Prowadzenie księgowościArt. 6.1.c, Art. 6.1.fAdres, Numer konta bankowego, E-mail, Data urodzenia, norweski numer pesel (11 cyfr)/D-nummer, Imię i nazwisko, Numer telefonu.5 lat
WindykacjaArt. 6.1.b, Art. 6.1.fAdres, numer konta bankowego, e-mail, data urodzenia, norweski numer pesel (11 cyfr)/D-nummer, imię i nazwisko, numer telefonu, czek kredytowy.5 lat
Rejestr sprzedaży i klientówArt. 6.1.bAdres, E-mail, Data urodzenia, norweski numer pesel (11 cyfr)/D-nummer, Adresy IP, Imię i nazwisko, Numer telefonu, Informacje o liczniku energii elektrycznej, Informacje o umowie na energię elektryczną.5 lat
Rejestr sprzedaży i klientówArt. 6.1.bImię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres, adresy IP, data urodzenia, norweski numer pesel (11 cyfr)/D-nummer.5 lat
Rejestr sprzedaży i klientówArt. 6.1.b, Art. 6.1.fAdres, numer konta bankowego, adres e-mail, data urodzenia, norweski numer pesel (11 cyfr)/D-nummer, zużycie energii elektrycznej, historyczne zużycie energii elektrycznej, informacje o umowie na energię elektryczną, identyfikator punktu pomiarowego, numer licznika, dane logowania do aplikacji i „Mojej strony”, kredyt sprawdź, Imię i nazwisko, Numer telefonu.5 lat
Wysyłanie newsletterów do istniejących klientówArt. 6.1.fE-mail, imię i nazwisko.5 lat
Media społecznościoweArt. 6.1.fAdres e-mail, adresy IP, imię i nazwisko, numer telefonu.2 lata
Strony internetoweArt. 6.1.bAdres, E-mail, Data urodzenia, Adresy IP, Imię i nazwisko, Numer telefonu, Informacje o liczniku energii elektrycznej.5 lat

Dostawca głównego systemu IT z certyfikatem ISO

Aby wzmocnić Twoją prywatność, wybraliśmy UtilityCloud jako dostawcę głównego systemu IT dla Viddakraft, który uzyskał certyfikację ISO 27001. Ta norma wymaga ścisłego przestrzegania obszernego zestawu kontroli bezpieczeństwa i procedur, a także ciągłego zobowiązania do nieustannego doskonalenia. Dla naszych użytkowników, ten certyfikat oznacza dodatkowe bezpieczeństwo poprzez zapewnienie, że rygorystyczne środki bezpieczeństwa są na miejscu, aby chronić ich informacje. Podkreśla to nasze zaangażowanie w utrzymanie poufności, integralności i dostępności danych. Jesteśmy dumni z tego osiągnięcia i zobowiązujemy się do ciągłego doskonalenia, aby zapewnić, że UtilityCloud pozostanie platformą, której możesz zaufać, gdzie Twoje dane są bezpieczne. Dziękujemy za zaufanie do UtilityCloud. Cieszymy się na dalszą współpracę z Tobą, oferując najwyższy poziom bezpieczeństwa informacji.

Więcej informacji na ten temat można znaleźć na stronie UtilityCloud.

Kontrola zdolności kredytowej

Kontrola zdolności kredytowej to ocena zdolności danej osoby lub organizacji do wywiązania się ze zobowiązań płatniczych. Jako dostawca energii elektrycznej przeprowadzamy kontrole kredytowe, aby upewnić się, że nasi klienci mają stabilność finansową umożliwiającą obsługę bieżących wydatków na energię elektryczną. Pomaga nam to zmniejszyć ryzyko strat i zapewnić stabilne relacje z klientami. Zdecydowaliśmy się na współpracę z Creditsafe, która jest jedną z największych na świecie firm w swojej branży i działa w 25 krajach.

Inne informacje

W razie potrzeby zabezpieczyliśmy wszystkie dane osobowe umowami o przetwarzaniu danych. Przekazywanie danych do USA jest zabezpieczone przez Data Privacy Framework. Tam, gdzie nie jest to możliwe, lub w przypadku przekazywania danych do krajów trzecich, gdy jest to konieczne do świadczenia naszych usług, jest to zabezpieczone za pomocą SCC.

Twoje prawa
Jako nasz klient masz prawa dotyczące Twoich danych osobowych i sposobu, w jaki wykorzystujemy
je. Ustawa o ochronie danych osobowych przyznaje użytkownikowi następujące prawa:

Jeśli zebraliśmy dane osobowe użytkownika za jego zgodą, może on wycofać swoją zgodę. W takim przypadku prosimy o kontakt pod adresem hei@viddakraft.no.

  • Prawo do wglądu do swoich danych osobowych.
  • Prawo do korekty. Jeśli coś jest nie tak, oczywiście to poprawimy. 
  • Prawo do usunięcia danych. W tym przypadku mamy również obowiązki wynikające z ustawy o rachunkowości, więc nie możemy usunąć wszystkich danych, dopóki te obowiązki nie zostaną spełnione.
  • Prawo do ograniczeń. Uważasz, że przechowujemy za dużo? Daj nam znać!
  • Prawo do przenoszenia danych. Chcesz przenieść swoje dane osobowe? Załatwimy to!
  • Prawo do sprzeciwu. Nie zgadzasz się z tym, w jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane osobowe? Daj nam znać!
  • Prawo do złożenia skargi. Użytkownik ma również prawo do złożenia skargi do Norweskiego Urzędu Ochrony Danych. Link można znaleźć tutaj: https://www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss/hvordan-kan-jeg-klage-til-datatilsynet/
    W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących danych osobowych, prosimy o kontakt: hei@viddakraft.no

Polityka dotycząca plików cookie

Data wejścia w życie: 28-Mar-2024
Ostatnia aktualizacja: 28-Mar-2024

 
Czym są pliki cookie?
 
Jak używamy plików cookie?
   
Zarządzanie preferencjami plików cookie

Preferencje dotyczące plików cookie można zmienić w dowolnym momencie, klikając przycisk preferencji dotyczących plików cookie w lewym dolnym rogu witryny. Umożliwi to ponowne wyświetlenie banera zgody na pliki cookie i zmianę preferencji lub natychmiastowe wycofanie zgody.

Ponadto różne przeglądarki oferują różne metody blokowania i usuwania plików cookie używanych przez strony internetowe. Możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce, aby zablokować/usunąć pliki cookie. Poniżej znajdują się linki do dokumentów pomocy technicznej dotyczących zarządzania i usuwania plików cookie z głównych przeglądarek.

Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/32050

Safari: https://support.apple.com/en-in/guide/safari/sfri11471/mac

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox?redirectslug=delete-cookies-remove-info-websites-stored&redirectlocale=en-US

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/topic/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer-bca9446f-d873-78de-77ba-d42645fa52fc

Jeśli korzystasz z innej przeglądarki, zapoznaj się z jej oficjalnymi dokumentami pomocy technicznej.